Ulei esential Lavanda

Este un ulei cu actiune antiseptica, diuretic si calmant. Folosit deseori in tratarea migrenelor, a bolilor de ficat si rinichi, afectiuni ale aparatului resporator dar si pentru cei care sufera de reumatism.

Poate fi folosit in baie prin adaugarea a maximum 8 picaturi in apa din apa din cada dupa ce amestecati cu un gel de dus. De asemenea, uleiul esential de lavanda poate fi incorporat in uleiul de masaj (2 picaturi) sau poate fi vaporizat in camera cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie (3-4 picaturi la 100ml apa).

Beneficiile uleiului esential de lavanda

Puterile calmante ale uleiului de lavandă nu se termină aici. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că uleiul de lavandă ar putea merge mână în mână cu un medicament pe bază de rețetă pentru anxietate generală. Timp de șase săptămâni, un grup de participanți a luat medicamentul anti-anxietate Lorazepam în timp ce un alt grup a luat o doză orală de ulei de lavandă. La sfârșitul perioadei de studiu, ambele grupuri au raportat o scădere aproape identică a anxietății – 45%, respectiv 46%. Când s-a ajuns la condiții mai extreme, uleiul s-a dovedit întotdeauna eficient: un studiu din 2017 a constatat că aromaterapia cu lavandă a calmat chiar și nivelurile de anxietate la pacienții preoperatori.

Așa cum uleiul de lavandă poate calma mintea, poate face minuni și în calmarea corpului. În special, erupțiile cutanate nu atât de distractive, cum ar fi eczema și psoriazisul, au răspuns bine proprietăților antiinflamatoare ale uleiului de lavandă. O analiză a celor mai populare uleiuri esențiale și a funcțiilor lor în dermatologie a menționat capacitatea uleiului de lavandă de a calma pielea iritată atunci când este utilizat local. În plus, calitățile de stres ale uleiului sunt utile pentru psoriazis, în care aparițiile sunt adesea declanșate de anxietate.

Poate fi folosit chiar și ca o alternativă naturală pentru a vindeca mușcăturile de insecte neplăcute – atunci când este amestecat cu puțin bicarbonat de sodiu și aplicat pe mușcături, abia vei observa că sunt acolo.

Ce au în comun infecția cu drojdie, piciorul de atlet și pecingine? Fiecare este o formă diferită de infecție fungică, care apare atunci când ciupercile supărătoare cresc în sau pe părțile umede ale corpului. Uleiul de lavandă are atât proprietăți antibacteriene, cât și antifungice, care ar putea ajuta la îndepărtarea lor. De fapt, s-a demonstrat că respinge candida (vinovatul infecțiilor cu drojdie) într-un studiu de laborator.

Cu toate acestea, este important să rețineți că acesta a fost un studiu preliminar in vitro, ceea ce înseamnă că celulele infectate au fost combinate cu ulei de lavandă într-o eprubetă pentru observare. Nu aplicați ulei de lavandă local sau orice ulei esențial în vagin, deoarece forma pură este prea puternică și poate arde. Aceste tipuri de studii ajută la informarea cercetătorilor cu privire la proprietățile și utilizările potențiale ale substanțelor, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege modul în care uleiul de lavandă poate fi utilizat împotriva infecțiilor fungice în viitor.

sursa: mindbodygreen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *