Prevenirea gripei si racelilor cu un umidificator de aer

In sustinerea detinerii si utilizarii unui umidificator de aer, studiile au concluzionat ca nivelurile ridicate de umiditate pot reduce dramatic infectiozitatea particulelor de virus gripal care sunt eliberate prin tuse. Cercetatorii au testat efectele umiditatii relative asupra capacitatii unui virus gripal care a fost eliberat dintr-o tuse simulata pentru a reinfecta celulele si au descoperit ca dupa o ora de eliberarea intr-o camera cu un nivel de umiditate relativ sub 24%, aproximativ trei sferturi din particulele virale si-au pastrat capacitatea infectioasa. Când nivelul de umiditate a fost crescut la aproximativ 43%, doar 14% din particulele virale au mai fost capabile sa infecteze celulele.

umidificator de camera pentru aer

Expertii au remarcat ca cea mai mare parte a inactivarii a avut loc in primele 15 minute de eliberare a particulelor virale, ceea ce a dus la concluzia ca mentinerea umiditatii relative la niveluri mai mari de 40% poate reduce semnificativ capacitatea infectioasa a virusului gripal aerosolizat. Cercetarile anterioare au constatat rezultate similare, cu un nivel mai ridicat de umiditate care limiteaza transmiterea virusului gripal.

Gasiti aici difuzoare uleiuri esentiale

Concluzia studiilor privind umiditatea din aerul pe care il respiram

Detinerea unui umidificator de aer ar putea reprezenta diferenta dintre contactarea unui virus gripal si mentinerea starii de sanatate la cote maxime. Avand in vedere investitia mica (100-300 ron), faptul ca un astfel de aparat consuma foarte putin curent electric si functioneaza pe baza de apa, este la indemana oricui sa isi asigure un nivel maxim de sanatate in ceea ce priveste virusii gripali dar si racelile sezoniere.

Sursa: naturallivingideas.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *