Difuzor uleiuri esentiale

Daca ar trebui sa oferim o definitie scurta pentru un difuzor de ulei esential putem spune ca este aparatul electronic care ne ofera metoda cea mai eficienta si cea mai simpla de a ne bucura de beneficiile complexe asupra organismului uman pe care le au uleiurile esentiale.

Practic, difuzorul permite sa pulverizam in aerul din camera uleiurile esentiale preferate pentru ca, prin respiratie, sa asimilam moleculele de ulei, astfel incat sa maximizam efectele benefice ale acestora. Tehnologia ultrasunetelor transforma apa amestecata cu ulei esential in vapori pe care, cu ajutorul unui ventilator mic sunt imprastiati in aer. Avantajul major al ultrasunetelor este faptul ca moleculele de ulei nu sunt incalzite inainte de a fi asimilate de organism. Practic nu sunt alterate proprietatile naturale ale plantei din care au fost extrase uleiurile.

Specificatii interesante difuzor de uleiuri esentiale

Un difuzor pentru uleiuri esentiale poate ramane la vedere pe mobila din casa sau de la birou dupa utilizare, deoarece producatorii au avut in vedere aceasta facilitate si ne ofera o gama foarte vasta de modele cu design potrivit pentru armonizarea din punct de vedere stilistic. Unele produse din categoria difuzor aromaterapie seamana foarte bine cu o vaza de flori de diferite culori. Altele au un aspect special ca si cum ar fi produse din lemn de diferite culori.

In functie de marimea unui difuzor ulei esential, alimentarea cu energie electrica a acestuia se face direct de la reteaua de curent printr-un adaptor inclus (de obicei de 12V) sau de la o mufa USB de 5V in cazul celor mai mici aparate. Dimensiunile difuzoarelor sunt direct proportionale cu suprafata si volumul de aer pentru care sunt utilizate. Pentru camere mari ne trebuie un difuzor care sa poata acoperi o suprafata de cel putin 20mp, iar pentru camere mici sau chiar in masina, ne putem bucura de beneficiile aromaterapiei si cu un difuzor usb.

O alta intrebuintare in afara celei de unealta principala pentru aromaterapie, difuzoarele sunt folosite cu succes si in combaterea mustelor si a tantarilor. Sunt binecunoscute efectele de combatere a insectelor ale uleiurilor esentiale de eucalipt, lavanda si menta.

Pe piata se gasesc o varietate mare de uleiuri esentiale si apar permanent noi sortimente cu efecte diverse asupra organismului uman. Aceste efecte trebuiesc studiate cu atentie inainte de a le simti pe propria persoana deoarece anumite afectiuni pe care le aveti ar putea fi agravate de utilizarea excesiva a anumitor uleiuri volatile. Cereti sfatul medicului daca nu sunteti siguri.