Aromaterapia și beneficiile sale

Aromaterapia sau terapia cu uleiuri esențiale se referă la o gamă de terapii tradiționale, alternative sau complementare care utilizează uleiuri esențiale și alți compuși aromatici ai plantelor.

Uleiurile esențiale sunt folosite de aproape 6.000 de ani, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea sau starea de spirit a unei persoane.

Asociația Națională pentru Aromaterapie Holistică (NAHA) definește aromoterapia ca „aplicația terapeutică sau utilizarea medicamentoasă a substanțelor aromatice (uleiuri esențiale) pentru vindecarea holistică”.

În 1997, Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) a definit sursa de încredere un ulei esențial ca „produs obținut din materie primă vegetală, fie prin distilare cu apă sau abur, fie din epicarp. Citrice printr-un proces mecanic sau prin distilare uscată. „

S-a dovedit că o serie de uleiuri esențiale au grade diferite de activitate antimicrobiană și se crede că au proprietăți antivirale, nematicide, antifungice, insecticide și antioxidante. Aplicațiile de aromoterapie includ masaj, aplicații topice și inhalare.

Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că produsele „naturale” sunt, de asemenea, substanțe chimice și pot fi periculoase dacă sunt utilizate în mod abuziv. Este important să urmați sfaturile unui profesionist instruit atunci când utilizați uleiuri esențiale.

aromaterapia

Cum folosim aromaterapia

Aromaterapia este utilizată în mod normal prin inhalare sau local.

Inhalare: Uleiurile se evaporă în aer folosind un difuzor aromaterapie, spray sau picături de ulei sau inhalate, de exemplu, într-o baie de aburi.

Pe lângă faptul că oferă un miros plăcut, uleiurile de aromoterapie pot oferi beneficii dezinfectante respiratorii, decongestionante și psihologice.

Inhalarea uleiurilor esențiale stimulează sistemul olfactiv, partea creierului conectată la miros, inclusiv nasul și creierul.

Moleculele care intră în nas sau gură trec în plămâni și de acolo în alte părți ale corpului.

Când moleculele ajung la creier, acestea afectează sistemul limbic, care este legat de emoții, ritmul cardiac, tensiunea arterială, respirație, memorie, stres și echilibrul hormonal. În acest fel, uleiurile esențiale pot avea un efect subtil, dar holistic asupra corpului.

Aplicații topice: Uleiurile de masaj și produsele de îngrijire a pielii și de baie sunt absorbite prin piele. Masarea zonei în care urmează să fie aplicat uleiul poate stimula circulația și crește absorbția. Unii susțin că zonele mai bogate în glande sudoripare și foliculi de păr, precum capul sau palmele mâinii, pot absorbi uleiurile mai eficient.

Uleiurile esențiale nu se aplică niciodată direct pe piele. Ele trebuie întotdeauna diluate cu ulei vegetal. De obicei, câteva picături de ulei esențial pentru o uncie de ulei purtător este concentrația. Cele mai comune uleiuri purtătoare sunt uleiul de migdale dulci sau uleiul de măsline.

beneficii aromaterapie

Faceți mai întâi un test alergic

Pentru a face un test de alergie:

Diluați uleiul esențial într-un ulei purtător la puterea de două ori mai mare decât intenționați să o utilizați Frecați amestecul într-o zonă cu un sfert de dimensiune din interiorul antebrațului.

Dacă nu există nicio reacție alergică în decurs de 24-48 de ore, ar trebui să fie sigur.

Unii oameni raportează că au dezvoltat alergii la uleiurile esențiale după ce le-au folosit de mai multe ori înainte. Dacă apare o nouă reacție alergică, persoana respectivă trebuie să înceteze să o utilizeze imediat și să evite mirosul acesteia.

Pentru a obține o diluție de 0,5-1%, utilizați 3-6 picături de ulei esențial pe uncie de purtător. Pentru o diluție de 5%, adăugați 30 de picături la o uncie de purtător.

O concentrație maximă de 5% este, în general, considerată sigură pentru adulți.

Nu este recomandat să ingerați sau să înghițiți uleiuri esențiale. Luate pe cale orală, uleiurile pot deteriora ficatul sau rinichii.

De asemenea, pot provoca interacțiuni cu alte medicamente și pot suferi modificări neașteptate în intestin.

beneficiile aromaterapiei moderne

Beneficiile aromaterapiei

Aromaterapia este o terapie complementară. Nu vindecă boli, erupții cutanate sau boli, dar poate sprijini tratamentul convențional al diferitelor afecțiuni.
O baie de aburi cu eucalipt poate ameliora simptomele de răceală sau gripă.

S-a demonstrat că reduce:

  • Greaţă
  • Durere și rigiditate
  • Anxietate, neliniște, stres și depresie
  • Oboseală și insomnie
  • Dureri musculare
  • Durere de cap
  • Probleme circulatorii
  • Probleme menstruale
  • Probleme de menopauză
  • Alopecie sau căderea părului

Unele tipuri de psoriazis pot fi ameliorate cu aromoterapie, dar un medic trebuie să vă sfătuiască cu privire la utilizarea și aplicarea acestuia.

Problemele digestive pot beneficia de uleiul de mentă, dar nu trebuie ingerat.

Durerile de dinți și rănile bucale pot fi ameliorate cu ulei de cuișoare, dar și acest lucru trebuie aplicat local și nu înghițit.

Susținătorii susțin că aceste plângeri și o gamă largă de altele răspund bine aromoterapiei, dar nu toate utilizările sunt susținute de dovezi științifice.

Gasiți mai multe informații aici: www.medicalnewstoday.com