Alege cel mai bun difuzor aromaterapie pentru 2021

Difuzoarele de uleiuri esențiale – numite și difuzoare de aromoterapie – sunt dispozitive care difuzează uleiurile esențiale în aer și pot fi utilizate în confortul casei dumneavoastră. Mai multe sisteme de acest tip sunt dedicate difuziei uleiurilor. Primele modele au fost concepute în scopuri terapeutice. Această metodă – care are ca scop utilizarea uleiurilor esențiale pentru beneficiile lor pentru sănătate – se numește aromoterapie. Aparține fitoterapiei, adică medicamentelor bazate pe utilizarea plantelor și a ingredientelor active naturale.

Uleiurile esențiale sunt extracte din plante care au proprietăți relaxante, purificatoare sau chiar revitalizante. Dispozitive specifice sunt dedicate difuziei acestor uleiuri în aer pentru a se bucura de beneficiile lor acasă. Iată sfaturile noastre pentru alegerea difuzorului potrivit pentru uleiuri esențiale, știind cum să îl utilizați și la ce uleiuri să apelați.

Cum facem alegerea potrivită

Dispozitivele funcționează în funcție de diferite procese de producere a vaporilor:

Nebulizarea

Difuzoarele uleiurilor esențiale prin nebulizator se bazează pe vibrațiile emise de un motor. Pe lângă faptul că au un variator de putere, separă moleculele de uleiuri și le difuzează în aer sub formă de particule fine.

Căldură

Difuzoarele ușoare de aromoterapie utilizează sursa de căldură plasată sub rezervorul care conține uleiurile esențiale. O flacără (lumânare) încălzește în general uleiurile și astfel favorizează difuzia lor. De asemenea, puteți găsi modele care oferă căldură mai moale oferită de un curent electric.

Ventilare

Difuzoarele de ventilație funcționează utilizând un sistem de aer rece similar cu un ventilator care funcționează. O ușoară ventilație face astfel posibilă difuzarea uleiurilor esențiale în aer, deoarece acestea sunt propulsate de un curent de aer mai mult sau mai puțin puternic și dispersat.

Ceață

Difuzoarele de ceață de ulei esențial se bazează pe un așa-zis sistem „rece”. Acesta din urmă transformă uleiurile esențiale într-o ceață ușoară prin activarea unei adiere de aer rece. Uleiurile sunt apoi transformate în picături fine care difuzează în aer, permițându-le acestuia din urmă să fie mai puțin uscate.

difuzor aromaterapie

Ce difuzor să alegeți?

Atunci când alegeți difuzorul dvs. de ulei esențial, vă sfătuim să țineți cont de următoarele criterii:

Procesul de diseminare

Difuzoarele de uleiuri esențiale care utilizează un sistem rece (nebulizare, ventilație) au avantajul că nu modifică calitatea uleiurilor esențiale, care rămân intacte în timpul procesului de livrare. În ceea ce privește difuzoarele de căldură, acestea sunt silențioase, spre deosebire de cele care utilizează ceață și mai ales de cele care utilizează procese de nebulizare, acestea din urmă emitând o ușoară „crăpătură”. Pe lângă faptul că sunt foarte ușor de întreținut, aceste tipuri specifice de difuzoare sunt și cele mai ieftine modele de pe piață. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că uleiurile utilizate cu aceste produse sunt mai puțin puternice atunci când sunt încălzite.

Zona de difuzare

Zona acoperită de un difuzor de aromoterapie este al doilea criteriu cel mai important de luat în considerare. Într-adevăr, chiar acest parametru are un impact asupra prețului, dar și asupra dimensiunii produsului: difuzoarele mai mici acoperă o suprafață mai mică decât difuzoarele mai mari. Difuzoarele de uleiuri esențiale prin nebulizator sunt cele mai complexe modele și cele care acoperă cele mai mari suprafețe. Zona acoperită este măsurată în metri pătrați și este indicată pe produs. De exemplu, pentru un dormitor sau un studio, este suficient un difuzor de 160 m². În schimb, dacă doriți să utilizați difuzorul aromaterapie într-o cameră de zi mare, vă sfătuim să alegeți o suprafață acoperită mai mare (270 m²).

Formatul (reîncărcabil, portabil)

Unele difuzoare sunt oferite într-un format compact și portabil, care le permite să fie luate peste tot (atunci când călătoriți, la birou etc.). Sunt practice și ieftine, dar acoperă o zonă mai mică. Pe lângă faptul că nu au fire aparente, difuzoarele reîncărcabile pot fi deplasate în jurul unei camere fără a fi nevoie să aveți o priză de curent în apropiere.

Designul (materialele, forma)

Există multe difuzoare diferite care vin în diverse materiale: lemn, oțel, plastic etc. Practic este o chestiune de gust, deși difuzoarele pentru lemn sunt, în general, mai rezistente decât cele din ceramică sau sticlă, ceea ce ar putea fi util dacă ar cădea. jos. Încercați să alegeți un model care limitează înfundarea difuzorului, care ar putea bloca spațiul dedicat difuziei uleiurilor.

sursa: www.cocooncenter.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *