Umidificator purificator de aer pentru camera bebe

Principiile prezentate în continuare despre deținerea unui umidificator si purificator de aer sunt valabile și pentru adulți. Având în vedere că și noi suntem afectați de calitățile aerului pe care îl respirăm. Chiar dacă nu suntem atât de sensibili precum bebelușii.

Cuprinsul articolului

Este binecunoscut faptul că sănătatea aparatului respirator depinde în mare măsura de mediul în care ne desfășurăm activitatea. Inclusiv cel în care ne odihnim. Un aer de calitate, în ceea ce privește umiditatea și puritatea, ne garantează un grad ridicat de imunitate împotriva afecțiunilor sistemului respirator.

Deținerea unui umidificator și purificator de aer ar trebui sa fie un obiectiv pentru orice gospodărie. Acest aparat electrocasnic face minuni în perioadele când se impune utilizarea sistemelor de incalzire sau de racire a aerului. Aici vorbim de sobe sau calorifere utilizate in timpul iernii, dar și de aparatele de aer condiționat utilizate vara. Acestea usucă aerul din cameră și generează o predispoziție către răceli și gripe prin reducerea protecției naturale a sistemului respirator.

Tipuri de umidificator de camera si moduri de purificare a aerului

Până de curând aparatele de umidificare a aerului nu erau disponibile pentru uz in gospodarie ci erau special concepute pentru spațiile industriale, spitale sau laboratoarele de cercetare. Oamenii utilizau metode simple, precum asezarea unui recipient cu apa pe sobă sau pe calorifer, dar care nu erau prea eficiente in asigurarea unui confort suficient.

În prezent dimensiunile umidificatoarelor si purificatoarelor au fost reduse pentru a putea fi utilizate în locuințele noastre.

Umidificarea cu abur cald

Unele tehnologii folosesc încălzirea apei pana la punctul de fierbere pentru a genera aburul necesar ridicării indicelui de umiditate a aerului.

Avantajele acestui tip de aparat îl reprezintă faptul că temperatura ridicată la care ajunge apa elimină majoritatea germenilor din aceasta, asigurând în paralel și purificarea aerului.

Dezavantajele sunt legate de pericolul prezentat de apa fierbinte care poate provoca rani in cazul unor accidente. Unui bebe nu i se va permite accesul langa un astfel de aparat.

Un alt neajuns al acestei tehnologii apare atunci cand se vor utiliza uleiuri esențiale împreună cu un umidificator. Există opinii conform cărora temperatura ridicată alterează calitățile uleiurilor esențiale.

Tot la capitolul dezavantaje trebuie menționat faptul că acest tip de aparat va crește si temperatura din camera cu 1-2 grade Celsius. Motiv pentru care ar putea fi nepotrivit pentru utilizarea pe timp de vară.

Umidificarea prin ultrasunete

Majoritatea aparatelor oferite pe piața din România sunt umidificatoare ultrasonice. Acestea ultilizeaza ultrasunetele pentru a pulveriza apa, iar apoi folosesc un ventilator pentru a împraștia în cameră vaporii astfel obținuți.

Găsiți aici oferta difuzor aroma

Printre avantajele acestei tehnologii se numără nivelul scăzut de zgomot și faptul că uleiurile esențiale își păstrează calitațile naturale. Alt avantaj ar fi eliminarea riscului unor potențiale arsuri, în cazul în care are loc un contact cu apa sau cu vaporii generați.

Dezavantajul ultrasunetelor, în contrast cu umidificatoarele pe baza de abur cald, îl reprezintă, conform unor critici, faptul ca, dacă nu este spălat suficient de des. În recipientul de apă se pot dezvolta germeni care apoi vor fi împrastiați în aerul pe care îl respirăm.

Aceasta situație poate fi însă ușor rezolvată prin respectarea unor minime condiții de utilizare si spălare dupa fiecare 3 utilizări. O altă soluție ar fi utilizarea unor uleiuri esențiale, care au și rol de purificare a aerului și de distrugere a germenilor, pe lângă rolul standard de aromaterapie.

Principalele specificații tehnice de care ar trebui să țineți cont cand alegeți un umidificator de aer

În primul rănd ar trebui sa puteți estima suprafața camerei unde urmeaza să fie utilizat. Un umidificator subdimensionat ca si capacitate de umidificare nu va reuși să ridice suficient calitatea aerului. Gradul de umiditate a aerului, la care organismul uman se simte confortabil, este curpins intre 35% si 60%.

Un higrometru v-ar putea fi de folos pentru a estima de ce tip de dispozitiv aveti nevoie. Acesta vă poate spune cat de uscat este aerul din locuința dvs.

Cunoscând suprafata camerei, veți putea estima ce debit de vapori este necesar pentru ca umiditateă să ajunga la nivelul confortabil. Ofertele de pe piața din România dispun de debite între 30ml/oră si până la 400 ml/oră.

Tot în legătură cu debitul, este importanta si capacitatea rezervorului de apă. Acesta asigurând autonomia necesara pentru a funcționa o noapte intreagă. Se poate face un calcul simplu pentru a afla autonomia aparatului, luând în calcul debitul si volumul rezervorului.

Întreruperea automată a funcționării la epuizarea apei ar trebui sa fie o condiție obligatorie. Aceasta pentru a vă asigura că aparatul nu se defectează sau se supraîncălzește daca rămâne fără apă.

Dotarea umidificatorului cu higrometru va permite funcționarea semiautomată. Vaporii vor fi produși atunci cand umiditatea scade sub un anumit nivel setat. De asemenea funcționarea va fi oprită atunci cand se atinge nivelul maxim dorit.

Alte caracteristici care pot deveni importante în anumite cazuri

Posibilitatea programării intervalului de funcționare ar putea fi o caracteristică importantă pe care sa o aveți in vedere. Posibil ca dacă lasati sa funcționeze o noapte intreagă, nivelul umidității sa depășească pragul confortabil.

Ar mai trebui să țineți cont de nivelul de zgomot produs de aparat atunci când funcționeaza. Mai ales dacă acesta va fi utilizat în timpul nopții și aveți un somn ușor de deranjat.

Umidificatorul ultrasonic este cel mai silentios, singura componentă generatoare de zgomot este micul ventilator. Dar turația redusă la care funcționeaza nu va genera zgomot deranjant.

Funcția de lampă LED multicoloră este prezentă la multe modele și poate fi utilă in anumite cazuri de utilizare nocturnă. Atmosfera specială creata de lumina frumos colorată ajută inclusiv la obținerea unei stări de relaxare.

umidificator difuzor aromaterapie

Aromaterapie la tine acasă – umidificator difuzor uleiuri esentiale

Posibilitatea utilizării uleiurilor esențiale ar trebui sa fie de asemenea un obiectiv important atunci când alegeti un umidificator. Aromaterapia aduce beneficii reale nu numai atunci când suntem raciți, dar si pentru obținerea relaxării și a unui somn liniștit.

Pentru camera bebe, utilizarea uleiurilor esențiale ajută foarte mult atunci când micuțul are nasul infundat. Va avea parte de un somn liniștit și lin.

Există foarte multe informații privind acțiunile benefice ale uleiurilor esențiale asupra ogranismului. Indiferent dacă suferim de anumite afecțiuni sau suntem sănătoși, sigur vom găsi câteva variante de uleiuri care vor fi binevenite.

Funcția de purificator pentru aerul din cameră

Pe lângă creșterea umidității aerului, vaporii difuzați in cameră au și rolul de a aduna particulele de praf din aer. Aceste particule zboară nestingherite în aerul uscat, dar pot fi prinse de vaporii de apă care mai apoi se depun pe podea.

Purificarea superioară a aerului se obține prin utilizarea uleiurilor esențiale, a căror acțiune antiseptică este binecunoscută.

Unele modele mai costisitoare utilizează filtre poziționate în recipientul de apă. Acestea au rolul de a împiedica difuzarea impreună cu vaporii de apă a potențialilor microbi din recipientul de apă.

Mai multe detalii privind utilizarea umidificatoarelor gasiti pe Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *